Ørslev kirke historie

Ørslev kirke som bestod af kor og skib er formentlig bygget i 1100-tallet. Der er senere i middelalderen bygget fire tilbygninger. Koret er forlænget med sakristi, våbenhus, kapel og tårn. Heraf er tårnet formentlig ældst. Inden tårnets opførelse har kor og skib fået hvælvinger. Tårnet er antagelig opført 1400-1425. Døbefonten er romansk, monolit af granit med en højde på ca. 90 cm. Orgelet er bygget af Frederiksborg ved Troels Krohn i 1948. Det tidligere orgel var bygget af Jens Gregersen o. 1850.

Kilde: Danmarks Kirker udgivet af Nationalmuseets forlag.

Information om Ørslev kirkegård

Som nogle måske har bemærket, er Ørslev kirkegård ved at skifte udseende. Vi er i gang med en renovering og forskønnelse af området. Dette skyldes, at der har været mange gravsteder, som var udløbet, men bare ikke sløjfet af familien. Det har menighedsrådet nu fået gjort, og det kan godt virke lidt tomt på kirkegården. Det vil se sådan ud en periode, indtil vi i foråret får sået græs og fjernet alle de små hække, som før var skæl mellem gravstederne. Der er så meningen, at der skal stilles nogle bænke op på i græsset og måske plantes lidt buske/blomster, så det er lidt hyggeligt at sidde dér. Vi håber i mellemtiden på forståelse for, at der måske virker lidt uorganiseret, og at ting tager tid.Mvh Tina Jensen/kirkeværge. 

Adresse

Ørslev Kirke
Ørslev Hovedgade 3A 
Ørslev 
4200 Slagelse

Personale

Organist
Birger Andersen
Tlf. 20634811

Sanger
Annette Kaae
Tlf. 29899693

Kirkeværge
Tina Maj-Britt Jensen
Tlf. 58 26 72 94


Graver funktionen varetages af Sct. Olai kirkegårdsforvaltning, der kan kontaktes på tlf. 59512785 eller e-mail: kontor@kalundborgkirkegaard.dk

Sct. Olai har egen hjemmeside: www.kalundborgkirkegaard.dk 

Har du været afløser for kirkesanger eller organist? Find vikarseddel ved at klikke HER

Vikarsedlen kan sendes via e-email eller almindelig post til Kbf. Sognepræst, som attesterer denne og videresender til kassereren.