Hyggeklub

Hveranden onsdag (onsdag i ulige uger) fra kl. 14.30 til kl. 17 åbner Gierslev sognegård dørene for alle, der har lyst til at deltage med forskellige kreative tiltag. Det kunne være strik, filtning, male, perlearbejde eller bare sidde og snakke og få en kop kaffe . Det er helt op til deltagerne, hvad vi finder på... Ingen tilmelding nødvendig - bare mød op… Der er plads til mange flere. 
De specifikke datoerne for hyggeklubbens møder vil fremgå af vores kalender her på hjemmesiden. Klik HER for at komme til kalenderen.  
Hvis man har svært ved at komme til sognegården, kan samkørsel i øvrigt sagtens arrangeres. 

Nancy G. Thomsen fra Solbjerg er kontaktperson for hyggeklubben. Kontakt hende gerne for at høre mere på tlf. 20582405, eller bare mød op, når hyggeklubben samles.  

Om hyggeklubbens første møde skriver vores pastorats reporter Helle Baldersbæk: 

Kom og vær med til strik, snak og kaffetår
Rom blev ikke bygget på én dag, men der var gang i kaffekanderne, og den hjemmebagte kage med æblestykker i og creme fraiche oven på svandt på mystisk vis, da Gierslev Sognegård tirsdag eftermiddag åbnede døren for en række planlagte hyggeeftermiddage.

Initiativet er blevet taget af Nancy Thomsen fra Solbjerg, der er medlem af menighedsrådet. Hun kunne godt tænke sig nogle hyggelige eftermiddage, hvor folk kan kigge ind, slide lidt på et par strikkepinde eller en hæklenål og få én god sludder over en kop kaffe og et stykke hjemmebag. Eller bare kigge ind for kaffens og hyggens skyld, for der er skam ikke nogen arbejdspligt.

Denne tirsdag havde Marlene Hanen fra Solbjerg, Aase Halvas, fra Løve, Brita Pedersen også fra Løve og Marianne Larsen fra Gierslev taget Nancy Thomsen på ordet. Sognepræst Andreas Norbjerg kiggede også lige indenfor. Han havde nu hverken tænkt sig t begynde på at strikke eller give gode råd om ret, vrang perlestrik eller borter, så det blev nærmest kun til et fransk visit

Dåbsklude er vildt populære
Hvis der er noget, der er populært i øjeblikket, så er det strikkede dåbsklude, og der var bred enighed om t kaste sig ud i at strikke sådan nogle. Nancy Thomsen havde på forhånd strikket nogle i både lyserøde, lyseblå og neutrale råhvide. Alle med et kirkeligt motiv. Der var nogle med et kors, nogle med et skib og andre igen med fisk, der jo er en gammel kode fra de første kristnes tid.

Altså dengang, hvor det var livsfarlig at rende rundt og vise kristne symboler, men så fandt man på, at bruge fisken som et diskret symbol, fordi oldgræske ord for fisk er ichtys , der består af bogstaverne iota, chi, theta, ypsilon og sigma. Det er også begyndelsesbogstaverne i den græske sætning Iésous Christos Theou  Uios Sótér. Den direkte oversættelse af denne sætning er Jesus Kristus, Guds Søn, Frelser.

Dåbskludene bliver brugt til at tørre det lille barns hoved efter dåben – og barnet får kluden med hjem som et minde om dåben.

Nancy Thomsen fortæller, at man på ingen måde er begrænset til strikning og hækling. Hun kan låne en symaskine og tage den med – og så har hun i øvrigt et forrygende mønster på en tehætte med applikationer.

Skulle der sidde nogen, der gerne vil være med, men som ikke har transport, så kan det sagtens løses. Kontakt bare sognepræst Andreas Norbjerg, så finder vi en løsning.